سوسیال دموکراسی یک ایدئولوژی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است که از مداخلات اقتصادی و اجتماعی جهت ترویج عدالت اجتماعی در چارچوب یک اقتصاد سرمایه داری به موازات یک رژیم سیاست های مربوط به ترتیبات چانه زنی جمعی در زمینه حقوق کارگری حمایت میکند، همچنین از تعهد به دموکراسی نمایندگی، راهکارهائی برای توزیع مجدد ثروت، تنظیم اقتصاد در راستای منافع عمومی و مقررات نظام رفاهی پشتیبانی میکند. سوسیال دموکراسی بدین ترتیب در هدف دارد شرایطی برای سرمایه داری ایجاد کند که منجر به نتایج مردم سالارانه، برابری طلبانه و همبستگی بیشتر شود و اغلب با مجموعه ای از سیاست های اجتماعی اقتصادی مرتبط است که در اروپای شمالی و غربی به ویژه در مدل اسکاندیناوی در کشورهای شمال اروپا در طول نیمه دوم قرن ۲۰ برجسته شده است.
سوسیال دموکراسی ریشه در یک ایدئولوژی سیاسی دارد که از یک انتقال تکاملی و صلح آمیز از سرمایه داری به سوسیالیسم با استفاده از فرآیندهای دموکراتیک و سیاسی حمایت میکند چیزی که در تضاد است با رویکرد انقلابی در رابطه با انتقال به سوی مارکسیسم اصیل. در دوران پس از جنگ در اروپای غربی، احزاب سوسیال دموکرات مدل سیاسی و اقتصادی استالینیستی را که در اتحاد جماهیر شوروی در جریان بود رد کردند و خود را متعهد به یا یک مسیری که جایگزین سوسیالیسم شود و یا یک مصالحه بین سرمایه داری و سوسیالیسم کردند. در این دوره، سوسیال دموکراتها از یک اقتصاد مختلط بر اساس غالب بودن مالکیت خصوصی، با تنها یک اقلیت از ابزار ضروری و خدمات عمومی تحت مالکیت دولتی استقبال کردند. در نتیجه سوسیال دموکراسی هم پیوند با «اقتصاد کینزی»، مداخله دولتی و نظام رفاهی شد، در حالی که هدف قبلی خود را که جایگزین کردن نظام سرمایه داری (بازار حقالعمل کاری، مالکیت خصوصی و کار مزدی) با یک سیستم اقتصادی سوسیالیستی کیفی و متفاوت بود رها کرد. لازم به توضیح است که اقتصاد کینزی نظریههای مختلفی است در مورد اینکه چگونه در کوتاه مدت و به خصوص در طول رکود، تولید اقتصادی به شدت تحت تاثیر تقاضای کل (هزینه کل در اقتصاد) قرار دارد. در دیدگاه کینزی، تقاضای کل لزوما برابر با ظرفیت تولیدی اقتصاد نیست ، به جای آن، متاثر است از تعداد زیادی عوامل که برخی اوقات رفتاری غیر قابل پیش بینی دارند و بر تولید، اشتغال و تورم موثر هستند. (قبول عوامل ناشناخته در اقتصاد)
سوسیال دموکراسی مدرن شناخته میشود با یک تعهد به سیاستهایی که هدفشان مهار نابرابری، ظلم و ستم بر گروههای محروم و همچنین فقر است؛ از جمله پشتیبانی از در دسترس همگان بودن خدمات عمومی مانند مراقبت از سالمندان، مراقبت از کودکان، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، و جبران دستمزد و مزایای کارگران. جنبش سوسیال دمکرات همچنین دارای ارتباط قوی با جنبش کارگری و اتحادیه های صنفی است و حامی حقوق چانه زنی جمعی برای کارگران و همچنین راهکارهائی است جهت گسترش تصمیم گیری مردم سالار و فراتر از سیاست در حوزهٔ اقتصادی به شکل شرکت دادن کارمندان و سایر ذینفعان اقتصادی در تعیین سرنوشت خود. «راه سوم» که عیناُ هدفش ترکیب اقتصاد جناح راست با سیاست های رفاهی سوسیال دموکراتیک است، یک ایدئولوژی عمده میباشد که در دههٔ ۱۹۹۰ توسعه یافته و بیشتر با احزاب سوسیال دموکرات در ارتباط است، اما برخی از تحلیلگران به جای آن راه سوم را به عنوان یک جنبش به طور موثر نئولیبرال تعریف میکنند.
اگربرنامه با طریقت برنامه اسلام که از الله متعال که قانون گذار است ضد و نقیض باشد الله متعال ان را قبول ندارد پس من و شما هم نباید قبول کنیم که در غیر اینصورت…….
الله انسان را خلق فرمود و او )جل وجلاله سیستم اقتصادی و سیاسی وغیره را تعین و تکلیف مینمایدپس باید فقط وفقط بر ان سیستم و شریعت دست یافت و غیره را به عنوان طاغوت در نظر گرفت واسلام و یهدیک الله
اگر مبانی مملکت داری و سیاست اقتصادی اسلامی را مطالعه کنید متوجه میشوید که نظام اسلامی یک حکومت خلافتی-سوسیالیستی به کامل ترین معنا است و به گونهای می شود گفت علی ابن ابی طالب اولین سوسیالیست تاریخ است.
گرامی اگر اشتباه نکنم مزدک هم به نوعی سوسیالیست بوده که قبل از اسلام میزیسته. البته ما اینجا از سوسیال دموکراسی یا سوسیالیزم دموکراتیک صحبت میکنیم که با سوسیالیزم فرق میکنه. همونطور که میدونین سوسیال دموکراسی نوعی سرمایهداریه به سبک اسکاندیناوی.
بادرود وارزوی توفیق سیستم سوسیال دمکرات که درکشورهای اسکاندیناوی برجسته شده کارامدترین وعدالت محورترین سیستم حکومتی درجهان است که ملیتهای انها راضی وکشور وحکومت پایدارورفاهمند بوده وهست اگر درطول تاریخ همچین سیستمی دریک کشوری پیاده میشد حتما تاحال پایداربود مادامی که مردمانش را فریب داده باشند خردانسان همان نطفه رشدیافته قدرت متعالی است وامروز همان خرد درک میکند که کشورهای اسکاندیناوی بهترین سیستم را دارند
به نظر من حکومت دینی نباید در رأس باشد بلکه باید تا حدودی ناظر باشد و قوانین با از طریق قرآن تورات انجیل و کتب اقتصادی فارابی سقراط افلاطون و امثال اینها مدون و به عمل گرفته شود. چون حکومت دینی با مفسدین مماشات و مدارا میکند و مظلومان روز به روز مظلومتر و ظالمان روز به روز ظالمتر میشوند و هیچگونه بازدارندگی هم وجود ندارد.
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم
درود، خیلی از هم میهنان برای نام سوسیال دمکراسی حساسیت دارند و فکر می کنند یک نام غربی است که جدید وارد ادبیات سیاسی و اجتماعی ایران شده. احزاب سوسیال دمکرات در انقلاب مشروطیت بیشترین بار انقلاب را داشتند، و نام آنها اجتماعیون با پسوند و پیشوندهای مختلف بود، مشروح در لینک زیر
http://arqir.com/احزاب-دوران-مشروطیت-ایران
دوست عزیز آقای عبدالرحیم
نظرات شما خیلی غیرعملی هستند..
در مورد قرآن هم که می فرمایید فصل الختام است خوب دقت نکرده آید.
قرآن از نظر تدوین موضوعی نامنظم ترین کتاب زمین است. در سوره نوح از موسا حرف میزند و در سوره موسا از عیسا و به همین ترتیب گاهی آیه هایی که تعدد موضوع دارند در یکجا نشسته اند.
ولی از نقطه نظر اقتصادی برای من که سالهاست اقتصاد می خوانم فرمول های اسلام خیلی کاربردی تر و با انگیزه های مساوات طلبانه می باشند.
این دلیل بر نامنظمی نیست دلیلش شرایطیه که ایه نازل شده باید دقیق اون سوره خوانره بشه ارتباط اسامی معلوم میشه
من با آیات اقتصادی قرآن آشنایی ندارم ولی اگر اینطور باشه که شما می فرمایین، پس با یک دو دو تا چهار تای کلی ملاها که با قرآن کاملاً آشنایی دارن باید یک پا اقتصاد دان باشن در حالی که خمینی ایت الله می گفت اقتصاد مال خر است و در عمل تجربه می کنیم رژیم ملایی چه بلایی سر اقتصاد مملکت آورده. می شه چندتا از اون آیه ها رو بیارین؟
ایات زکات و خمس و کمک به ایتام و قیام برای عدالت و همون زکات اگر عمل بشه فقیری باقی نمیمونه
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
حزب نازی هم سوسیالیست بود و از یهودیان دوبرابر مالیات میگرفت تا خدماتی به مردم ارائه بده حتی انهایی که تنبل بودن و یا بکل برای جامعه مفید نبودن
مالیات گرفتن از کسانی که زحمت میکشن و پرداخت به کسانی که زحمت نمیکشن باعث گدا پروری میشه.
این عادلانه نیست که پول مالیت دهندگان برای کسانی مصرف بشه که نه اهل کار کردن هستن و نه قوانین رو رعایت میکنن.
سوسیالیسم راستگرا یا چپگرا هر دو گدا پرور هستن حالا بر فرض نقاب دموکراسی هم به چهره بزند و معتدل رفتار کند اون میان قرار بگیر راهکار مناسبی نیست و بیشتر یک کلاهبرداری سازمانیافته هست که میگن بیا این مقدار پول و خدمات ناچیز رو بگیر و خفه شو. (البته از جیب زخمتکشان برداشت میشه!)
آقا دموکرات تر از فرانسه؟ فرانسه که خیلی نقاب دموکراسیش زیبا هست ولی با جلیقه زدها چه کرد؟ با حق انتخاب پوشش بدن و سر زنان مسلمان چه کرد؟
این سوسیال دموکراسی در فرانسه دهن ملت رو سرویس کرده و همیشه یک عده فقیر هستن و یه جورایی سوسیال دموکراسی پر و بال ملتها رو چیده
سوسیالیم و ناسیونالیسم و کمونیسم همچنان راه حل نهایی نیستن و دموکراسی این دروغ بزرگ سازمان یافته بایدست در هر کشوری سرنگون گردد .
کار واقعی با بیگاری توی ایران فرق میکنه. موهبتیه که باعث میشه توانایی مالی آدم خوب باشه همچنین با مشغولیت مفید روانش سالم باشه. سوسیال دموکراسی کشورهای اسکاندیناوی رو بهشت کرده. ضمناً برای جلوگیری از تقلبات احتمالی میشه از سیاستهای مناسب استفاده کرد مثلا اولین طرح در این پست:
https://www.hezbesocialdemokrateiran.com/2017/05/17/چهار-طرح-عمرانی/
با توجه به واژه سوسیال دموکراسی برای جامعه باید هردو کلمه معنای واقعی داد ومفهوم دولت را در مشروط به قوائد خواسته جامعه نمود واینکه سرمایه نه از کانال رانت به تولید کننده تزریق بلکه بر اساس یک معیارمنطقی وبر اساس پتانسیل های واقعی صورت پذیرد که نتیجه اول بحث رقابت ودوم بحث اخذ مالیات از ارزش اضافه برای رفاه جامعه نه به عنوان صدقه در نطر گرفت…که راهکار اصلی اش نظارت مردم بر دولت است وانچه که جانعه را پیش میبرد تفکر جمع یبر اساس داشته.هاست وتامل با جهان بیرون در راستای این تحقق
بر مبنای سیاست توزیع مجدد ثروت سوسیال دموکرات، مالیات به طور تصاعدی از انباشت ثروت که در نفس خودش فساد زاست اخذ میشه و به کمبود ثروت که اونم در نفس خودش فساد زاست پرداخت میشه. بدین ترتیب از تولیدیی هم که موفق شده و ثروت خارج از حد اندوخته مالیات بیشتری گرفته میشه و به تولیدیی که در کارش با مشکل مواجه شده کمک میشه. حکمت پشت این سیاست اینه که از یک طرف پول، پول و آشنای بیشتر میاره و فقر، فقر و انزوای بیشتر و وقتی پول و آشنا یک جا انباشته بشه موجب فساد و نابرابری لجام گسیخته در جامعه میشه. از طرف دیگه و بر همین مبنا که هر که بامش بیش برفش بیشتر یک نقص بدوی و ساختاری در سرمایهداری افسار نزده ایجاد میکنه و چون این خاصیت جمع در جامعه هست که موجب بازتولید سرمایه میشه انصافاً سرمایهدار هم بایستی دِیْنِشو به خاصیت جمع جامعه جبران کنه تا موجب فسادی و تخریب همون جامعه نشه. نمونهٔ اجرای چنین سیاستی کشورهای نوردیک هستن که از پیشرو ترین، مترقی ترین و هومان ترین جوامع دنیان و کاریکاتور عدم اجرای چنین سیاستی جمهوری جنایتکاران اسلامی با تمام نابابریها، رانتها و فسادشه. ضمناً صدقه به ماهی چهل و پنج هزار تومن یارانه در ماه میگن زمانی که گوشت کیلویی چهارصدوپنجاه هزار تومنه و یارانه بگیر قادره با یارانش یک دفعه، یکدهم کیلو گوشت در ماه بخره و تا آخر ماه دیگه هیچ خرجی نکنه. وگرنه به کمک هرینههای سخاوتمندانه در کشورهای نوردیک کمک هزینهٔ دولتی خطاب میشه چون واقعاً کمک هزینن. حقی که در این کشورها جزو حقوق عمومی شهروندانشون محسوب میشه و منتی از طرف دولتشون بر کسی نیست چون تأمین بودن در اینجا از شروط آزادی برای آزاده بودنه نه زنجیری برای مزدوری و اسارت.
با سلام به شما دوستان سوسیال دموکرات،
با توجه به این که تعداد زیادی تشکل سوسیال دموکرات و یا رسانههای مبلغ سوسیال دموکراسی وجود دارند، مایلم از شما بپرسم که شما چه برنامههایی برای ایجاد همگرایی بین چنین تشکلهایی دارید؟
با احترام – حسین جرجانی