گل رز گل کورش بزرگ است. در روایات یونانی آمده است که کورش بدست خودش این گل را میکاشته است. گل رز در عین حال نشان بین المللی سوسیال دموکراسی نیز هست که سمبلی از برتری بر دنیا می باشد و انتخاب رنگ سفید آن برای نشان حزب سوسیال دموکرات ایران الهام گرفته از صلح هخامنشی است.
صلح هخامنشی الهام بخش پرچم پیشنهادی این حزب در بالای صفحۀ اصلی این سایت (بدون نشان گل رز سفید) نیز هست چرا که زمینۀ سفید آن گسترده تر شده و نوار سبز و سفید باریک شدهاند. علاوه بر این جای شیر را که حیوانی درنده هست نقش یک انسان خودآمده یا پارسا که نهایت آدمیت است گرفته و تمایل به انسانگرائی یا اومانیسم را میرساند. نشان فرّه وَهَر که نشانی هخامنشی و قدیمی تر و اصیل تر از شیر و خورشید است اثری از قلدری در آن نیست بلکه بوی انسانیت می دهد.
بالهای گستردۀ نشان فرّه وَهَر یا فرّه وَشی از آزاد و آزاده بودن حکایت دارند اما در اصل نشانهای از شناور بودن یا روان بودن پدیدهٔ فرّه وَشی است. انسان خودآمده که تکمیل کنندهٔ این پدیده هست و در مرکز آن قرار دارد دست راست خود را همانند یک تیغهٔ راست در برابر چشمان و بینی خود نگاه داشته که بیان کنندهٔ راستی و بینش راست و درست است. انگشت شصت او به داخل جمع شده و چهار انگشت دیگر کشیده ایستادهاند که نشانگر دو دو تا، چهار تاست و بیان کنندهٔ بینشی بُرّنده و پیشرو، بر مبنای منطق و دو دو تا، چهارتا است. دست چپ او توسط حلقهٔ کوچکی که از یک طرف در اختیار اوست و از طرف دیگر با قسمت بالائی بالها در تماس است میتواند بر این پدیده تأثیر بگذارد. پدیدهای که متشکل است از قسمت بالائی بالها، خود بالها، دایرهای که بالها و قسمت بالائی بالها به آن ختم میشوند و انسان را احاطه کردهاند و همچنین دو پایهٔ پیچ در پیچی که این سیستم بر روی آن قرار دارد.
قسمت فوقانی بالها روان بخش شهریار بر فرّه وَشی یا بخش ناشناس و استوار کنندهٔ شکل آن است. بالچههای زیر این بخش، روان سوشیانتها است که جزئی از بخش شهریاری است و شناس است. بالهای بزرگ روان زنده گانند. لازم به توضیح است که روان سازکاری است برانگیخته شده از فعالیت سلولهای زنده گان که با تبدیل شدن آنها به مواد دیگر در طبیعت، از بین میرود ولی اثر یا افکار آن توسط روان و دایرهٔ فکر و حس دیگران که همان ذهن آنهاست باقی میماند. دایرهٔ بزرگ جمع حس و فکر یا به عبارت دیگر ذهن زنده گان و همچنین حس و فکر یا ذهن بخش شهریاری است. به عبارت دیگر کلیتی از ذهن محیط است که موجود زنده که در این نشان انسان پارسا نمایشگر آن است را احاطه کرده است. و بالاخره پایههای پیچ در پیچ، مبناهای دوگانه و متناوب و نو شوندهٔ این سیستم را مجسم میکنند. بر همین مبنا این دو قطب میتوانند نمایندهٔ سپنتا مینیو و انگره مینیو، یعنی دو قطب از خرَدِ هستی که بر ذهن همگانی یا دایرهٔ بزرگ تأثیر میگذارند هم باشند. از همین استدلال میتوان نتیجهگیری کرد مجموع این دو پایه خِرَد بزرگ یا مزدا را نمایندگی میکنند که پایهٔ ذهن همگانی، ساختار فرّهوَشی و حتی هستی است.
حلقهٔ کوچکی که در دست یا اختیار انسان پارساست مجسم کنندهٔ دایرهای است مرکب از نیروهای پنج گانه حسی او که در ارتباطند با فکر او. چیزی که به ذهن معروف است. البته حلقه در آئین مهر یا میترائی نشان پیمان و پیمان بستن است. در حالیکه پیمان و پیمان بستن چیزی جز متعهد نمودن ذهن نیست. در هر حال توجه داشته باشیم که افکارها و برداشتهای فکری ما باعث تحریک احساسهای ما و متقابلاٌ احساسهای ما باعث بوجود آمدن افکار و برداشتهای ما میگردند، دقیقاٌ مثل یک دایره که در مورد یک انسان پارسا این دایرهٔ ذهن در کنترل و اختیار اوست و لذا او از مرکزیت و از درون (کوتاهترین فاصلهٔ پیمودنی) آزاد است. اولین و آخرین قدمی که هر انسان آزاده برداشته است و بر ذهن خود مسلط است نه ذهنش بر او.
نشان فَرّهوَهَر که نشانی پارسی و باستانی است میتواند نمودار تقریباً شایستهای برای انسانگرائی ایرانی باشد. تنها ایرادی که به این آرم وارد است این است که پیکرهٔ یک مرد در نظر گرفته شده است در حالی که پارسائی و انسانگرائی زن و مرد ندارد. شاید بتوان این ایراد را بدین ترتیب برطرف کرد که این نشان را دو سویه کرد از یک سو پیکرهٔ مردی که هست و از طرف دیگر پیکرهٔ یک زن هخامنشی را مجسم نماید و لذا هر دو طرف به عنوان نشان فَرّهوَهَر شناسائی شوند.
فرّهوَشی = جهان مِینَوی = جهان ذهنیت (آگاهی کل)
۱) روان شهریاری فرّه وَشی. بخشی ناشناس که استوار کنندهٔ آرایهٔ فرّهوَشی است.
۲) آدم پارسا بعنوان نهایت کنونی در تکامل زندگان، نمایندهٔ یک هستار زنده است.
۳) حلقهٔ ذهن هستار زنده که بوم تلاقی اندیشه و حس اوست. او با در اختیار گرفتن حلقهٔ ذهنش چیره بر خود بوده و لذا پیوسته در تراز است. هستار زنده با پایبند کردن ذهنش پیمان میبندد.
۴) روان سوشیانتها که جزئی از بخش شهریاری است ولی بخش شناس آن است.
۵) روان زندگان دیگر. بال گونه و گسترده بودن آن نشانهای از شناور بودن یا روان بودن پدیدهٔ فرّه وَشی است. همچنین نشانی از آزادی و آزادگی است.
۶) دایرهٔ بزرگ ذهن زندگان که بوم تلاقی فکر و حس آنهاست. همچنین ذهن یا به تفصیل، فکر و حس بخش شهریاری است. به عبارت دیگر کلیتی از ذهن پیرامون است که موجود زنده که در این نشان آدم پارسا نمایشگر آن است را فرا گرفته است.
۷) قطب «سپنتا مِینو» یا خرد سپنتا، یکی از پایههای پیچ در پیچی که مبناهای دوگانه و متناوب و نو شوندهٔ این ساختار را مجسم میکنند و بر ذهن جمعی یا دایرهٔ بزرگ تأثیر میگذارند.
۸) قطب «انگره مِینو» یا قطب خرد خبیثِ پایههای این ساختار است که اثر مستقیم بر ذهن جمعی میگذارد.
۷ و ۸) مجموع این دو پایه، خِرَد بزرگ یا مزدا را نمایندگی میکند که پایهٔ ذهن جمعی، ساختار فرّهوَشی و حتی هستی است.
بنا بر نشان فرّهوَهّر هستار زنده بغیر از ذهن خودش پیوسته از راه روان و همچنین ذهن جمعی با بخش ناشناس و شناس شهریاری هستی، با خرد بزرگ اعم از خرد سپنتا و خرد خبیث و با دیگر موجودات زنده پیوند دارد و تمامی اینها با هم، آگاهی کل را پدید میآورند. پدیدهای که بیش از نود درصد مشغولیت زندگانی هستار زنده در آن طی میشود.
سابقهٔ نشان شیر و خورشید در ایران:
شما از کدام منبع مطلع شدید که فروهر قدیمی تر از شیر و خورشید است در حالی که قدمت شیر و خورشید بیشتر از هفت هزار سال است ضمنا که گفته که شیر نشان درندگی است؟!!! نماد خورشید نشان روز و روشنایی و شیر به نشان تلاش برای زندگی است یعنی اینجا منطقه ای است که مردمان آنها در روشنایی و آگاهی به امرار معاش خود مشغولند
درست مانند زمانیکه مردمان با طلوع خورشید بدنبال شکار می رفتند یا کشاورزی میکردند
چه سندی قویتر از نقشهای روی دیوارههای پارسه یا تخت جمشید؟ گرچه تصور میکنم نقوش شبیه فرّوهر بر دیوارههای بازمانده از کاخهای آسوری هم وجود داشته باشه. به هر جهت خیلی جالب میشه بدونیم در مورد شیر و خورشید اون چه سندیه که هفت هزار سال قدمت داره. شیر هم به جهت اینکه از همهٔ حیوانات درنده تر و خطرناک تره و تصور میشه زورش به همهٔ حیوانات میچربه سلطان جنگل فرض میشه.
برای پرچم خیلی زود تصمیم گرفتید ، و میشه گفت تصمیم عجولانه و اشتباهی گرفتید … که بنده دلایل خودم رو دارم و ان شاالله بعدا عرض خواهم کرد .
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب زیبا
اصطلاح مضحک صلح هخامنشی برای حکومتی که تمام طول حیات خود در حال حمله به کشورهای دیگر بود؟ شما هم اینطوری صلح طلب هستید؟
تا اونجا که من می دونم پادشاهان هخامنشی به خواسته ملتهایی که از ستم فرمانروایان جنایت پیشه و ستمگر خودشان به تنگ اومده بودن به اون کشورها لشکرکشی می کردن و اون ملتها رو آزاد می کردن چون پادشاهان هخامنشی خیلی جوانمرد و مردم دوست بودن. نمونش هم فتح بابل توسط کورش بود. توصیه میکنم کتیبه کورش در مورد فتح بابل رو بخونین و با کتیبه های پادشاهان آشور در همان زمان مقایسه کنین. خواندن کتیبه های داریوش رو هم بهتون توصیه می کنم.
حملهی کوروش به ماساژت ها در شمال با توجه به اینکه ملکه آن سرزمین بسیار مورد مقبول مردم بود و حتی مردم آن سرزمین به دفاع از سرزمین خود پرداختند و آن جنگ آخرین جنگ کوروش بود و در آن جنگ بود که کشته شد و توسعه طلبی کوروش و حمله های او برای تنها کشورگشایی و زیرسلطه بردن آن ها برای خود پایان یافت.
نوشته های یونانی و منجمله روایات آورده شده توسط هرودوت خیلی نامطمئنن. برای مردن کورش روایات متعدد و متضادی بیان شده. صرفاً چسبیدن به یکی از اونها میتونه نشانگر تمایلات شخصی فرد در رابطه با تاریخ باستان ایران باشه.
خسته نباشید مرسی به خاطر این وبسایت فوق العاده
محمد هم فردی بود که طرفدار ضدنژادپرستی بوده . فقط کوروش نیست.
کسی که ناراحت میشه بابت برده داری قطعا
آدم اهل عرفانی هست. یا مانی و مزدک. همین طور زرتشت و علی و…..
به آیات بردهداری در قرآن و احادیث بردهداری در سنت مراجعه بفرمائین. الآن نه حضور ذهن دارم نه وقت مراجعه. اگه خودتون نمیتونین پیداشون کنین بگین تا پیداشون کنم!